Hlavní obsah

Do Šumperka za bluesmanem Lambem a Američankou, jež zpívá o Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční Echo Blues Alive, jednodenní upoutávka na festival Blues Alive, se koná 18. března v Šumperku. Na programu je britský harmonikář Paul Lamb s kapelou The King Snakes, Vladimír Mišík s ETC..., kalifornská písničkářka Janet Robinová či Luboš Andršt Blues Band.

Článek

Britský harmonikář a zpěvák Paul Lamb poprvé koncertoval na Blues Alive v roce 2009. Tento respektovaný bluesový muzikant, žák Sonnyho Terryho, se po světových klubech a festivalech pohybuje přes třicet let. Se skupinou The King Snakes, kde hraje i jeho syn, jsou neustále na "šňůře".

Janet Robinová z Los Angeles je pop-rock-blues-country písničkářka s trochu  mainstreamovější orientací. Každopádně má v ČR jedno plus, je to jediná známější kalifornská písničkářka, která zpívá text o Praze.

Na kytaru se učila u Randyho Rhoadse (Ozzy Osbourne) a hrála třeba s Meredith Brooksovou, Melissou Etheridgeovou a dalšími. U nás ji několikrát pozvala na turné kapela November 2nd. Vydala čtyři sólo alba a naposledy to bylo CD Everything Has Changed, které vzniklo ve studiu Johnnyho Cashe Cash Cabin a produkoval jej Cashův syn John Carter Cash s přispěním Cashova zvukaře Chucka Turnera.

Skupina Louisiana Alley je projekt amerického zpěváka a kytaristy Davida Gorea, bývalého frontmana The Cell. Připravte se na vokály v jižanském stylu, zdvojené kytary a hammondky, prostě americká klasika.

České účastníky festivalu, Vladimíra Mišíka a Luboše Andršta, asi není potřeba představovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám