Hlavní obsah

Nová CD - Ricky Martin, Totální nasazení i Chase & Status

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se tento týden vypravíte mezi regály hudebních obchodů, najdete v sekci novinek nové album latinskoamerického šviháka Rickyho Martina Música + Alma + Sexo, elektronickou desku No More Idols od londýnských Chase & Status, nebo našlápnutou novinku Crazy Story od punkáčů z Totálního nasazení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Ricky Martin: Música + Alma + Sexo

Portorický zpěvák Ricky Martin se od roku 1991, kdy vstoupil na sólovou dráhu, vypracoval na ikonu latino-popové hudby. Novinka Música + Alma + Sexo je jeho devátou studiovou nahrávkou.

Album předznamenal první singl a zároveň duet s Joss Stone The Best Thing About Me Is You, který je jen malou ukázkou toho, jak je celé album koncipováno a jak bude znít. Najdeme na něm jak španělsky, tak i anglicky zpívané skladby, které jistě zazní i na celosvětovém turné, které Ricky připravuje na letošní rok.

Sony Music

Chase & Status: No More Idols

Chase and Status je elektronické drum and bassové duo z Londýna, jejichž druhé, patnácti písničkové album nese název No More Idols. Hostuje na něm celá řada vynikajících hostů – Plan B, Tinie Tempah, Dizzee Rascal, White Lies, Cee Lo Green a další.

Úvodní singl Blind Faith s vokálem Liama Baileyho byl označen DJ radia BBC „nejžhavějším singlem dneška na světě.“

Universal Music

Totální nasazení: Crazy Story

Punk-rocková skupina ze Slaného Totální nasazení oslavila vloni dvacet let své existence. K narozeninám si věnovala dárek v podobě nového alba Crazy Story.

Jestliže byl předchozí titul Krokodýl Ghandee žánrově pestrý, je nová, v pořadí osmá studiová deska, ještě pestřejší. Sehraná a koncertně vyzrálá trojice ve třinácti skladbách plných textových legrácek s výlety do ska i metalu boří hranice svého stylu.

Popron

Hooverphonic: The Night Before

Belgickou popovou kapelu Hooverphonic opustila v roce 2008 zpěvačka Geike Arnaertová, aby se vydala na sólovou pěveckou dráhu.

Zbytek kapely pak dva roky hledal zpěvačku novou, kterou se nakonec ze čtrnácti uchazeček stala Noémie Wolfsová. Kam bude kapela s novým hlasem směřovat, může naznačit již nyní nové studiové album nazvané The Night Before, které vyšlo v listopadu v Belgii, kde má slušný úspěch, jak dokazuje platinové ocenění.

Sony Music

James Harries: Growing Pains

James Harries, rodák z Manchasteru, žije a tvoří řadu let v České republice, kromě pilného koncertování a nahrávání ho řada lidí může znát jako autora hudby k filmům (Snowborďáci, Lidice). Šesté sólové album skladatele, zpěváka a kytaristy se natáčelo v Californii v gospelovém kostele Plymouth Church of Jazz & Justice v Oklandu.

Ve spolupráci s dalšími muzikanty - basistou Jonem Evansem a bubeníkem Joem Bagalem - bylo nahráno šestnáct písní, z nichž se na desku dostalo dvanáct. Producentem byl Ben Yonas, který si na albu zahrál také.

Indies Scope

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám