Hlavní obsah

Při Českém lvu budou oceněny i studentské filmy

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyhlašování 18. výročních cen České filmové a televizní akademie (ČFTA) Český lev za domácí tvorbu roku 2010 odstartuje 5. února nominační večer v pražském kině Lucerna. Hlavní večer proběhne 5. března ve Velkém sále Lucerny, oba večery uvidí v přímém přenosu diváci České televize.

Foto: Profimedia.cz

Jan Budař provázel diváky nominačním večerem Českého lva roku 2010.

Článek

Na středeční tiskové konferenci to oznámil organizátor Petr Vachler, který zároveň představil moderátory Jakuba Žáčka a Marka Daniela (nominační večer) a Jana Budaře (hlavní večer).

„Pevně věřím, že budeme z večera všichni odcházet spokojení, šťastní a v nejlepším případě zamilovaní,“ řekl novinářům Budař.

Letošní novinkou je Cena Magnezia, dotovaná částkou sto tisíc korun pro nejlepší studentský film, která bude vyhlášena na nominačním večeru. Organizátoři oslovili sedm filmových škol v ČR a čtyři největší festivaly studentských filmů.

Dvacítku přihlášených hodnotí porota složená z deseti vybraných členů ČFTA. Další novinkou je zvýšení počtu nominací ze tří na pět v každé vyhlašované kategorii Českých lvů.

Reklama

Související články

České lvy budou rozdávat 5. března

Tradiční filmové ceny Český lev budou rozdávat v Praze 5. března v přímém přenosu ČT1. Nominace budou ohlášeny o měsíc dříve, 5. února, oznámili ve čtvrtek...

Výběr článků

Načítám