Hlavní obsah

Deborah Bonhamová: Miluji živé koncerty, jsou velmi vzrušující

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

"Když jsem ve svých sedmi letech viděla koncert Led Zeppelin, hráli pro dva tisíce lidí v birminghamském klubu Odeon. Tehdy mi bylo jasné, že chci zpívat," řekla v rozhovoru pro Právo Deborah Bonhamová, sestra bubeníka Led Zeppelin, která přijede do Česka.

Foto: Profimedia.cz

Deborah Bonhamová má ráda hudbu Glenna Hughese.

Článek

Kdy jste pochopila, že vaším životním osudem bude hudba?

Když jsem ve svých sedmi letech viděla koncert Led Zeppelin. Hráli pro dva tisíce lidí v birminghamském klubu Odeon. Tehdy mi bylo jasné, že chci zpívat.

Oslovuje vás i jiná hudba než ta, která čerpá z kořenů rhythm and blues?

Ale jistě, mám ráda jakoukoliv hudbu, ve které je vášeň a duše. To ostatně uvidíte i při mých koncertech. Inspiruju se mnoha žánry.

Vaším bratrem byl John Bonham, bubeník slavných Led Zeppelin. Jaký byl bratr?

Byl to muž s velkým srdcem a smyslem pro rodinu. Měl talent, který nemůže nikdo předčit. Víte, jsem přesvědčena, že nikdo nemůže převzít Johnovo místo. Jeho hudba a odkaz Led Zeppelin budou žít navždy.

Kolik koncertů Led Zeppelin jste viděla a jaká byla jejich atmosféra?

Viděla jsem všechny důležité anglické koncerty – Birmingham, Odeon, Town Hall, Bath Festival, Earls Cour nebo Knebworth. Bylo to naprosto strhující, něco nepředstavitelného. Jejich atmosféra byla bez výjimky elektrizující. Led Zeppelin dokázali člověka okouzlit na tři hodiny.

Co soudíte o aktivitách Johnova syna Jasona Bonhama?

Jeho nová kapela Black Country Communion je skvělá! Jason je můj nejoblíbenější bubeník. Podle mě byl jediný, který byl hoden převzetí otcova místa při obnovení Zeppelinů. A byl také jediný, který toho byl schopen. Mimo to jsem vždy byla fanoušek Glenna Hughese, už od doby Trapeze, takže je úžasné je vidět spolupracovat s Jasonem, navíc i Joem Bonamassou, to je skvělé. Ti všichni jsou spolu v kapele Black Country Communion.

Jak budou vypadat vaše koncerty v České republice?

Zahrajeme písně z mých posledních dvou alb The Old Hyde a Duchess i nějaké nové písně, které budeme po návratu z České republiky nahrávat pro nové album. Možná dáme i několik překvapení, písniček, o nichž jsem si jistá, že je publikum bude znát. Milujeme živé koncerty, takže už se moc těšíme, bude to vzrušující.

Koncerty Deborah Bonhamové

28. 1. Brno, Semilasso

28. 1. Brno, Semilasso 29. 1. Praha, KD Vltavská

28. 1. Brno, Semilasso 29. 1. Praha, KD Vltavská 30. 1. Hradec Králové, Aldis

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám