Hlavní obsah

TV Barrandov vzkřísila Videostop

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barrandovský Videostop se stane od března jedním z hlavních pořadů, na jehož diváckou úspěšnost letos sází TV Barrandov. Spolu s ním se vrací na obrazovku populární moderátor Jan Rosák.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jan Rosák se vrací s Videostopem.

Článek

Karel Čáslavský, který spolu s Rosákem původní Videostop v České televizi uváděl, je však příliš pracovně zaneprázdněn, a tak jeho místo zaujme pokaždé jiný režisér, spojený s barrandovskými ateliéry. Pořad totiž hodlá mapovat osmdesát let filmového studia Barrandov. Vítěze čeká zájezd do amerického Hollywoodu.

Osmdesáté výročí Filmových ateliérů Barrandov (28. listopad 1931) se začne v letošním roce prolínat většinou vlastní tvorby TV Barrandov, která vstupuje do třetího roku své existence. „Náš cíl, vybudovat třetí nejúspěšnější televizi na trhu, se nám daří plnit. Mám již šestiprocentní podíl divácké sledovanosti,“ oznámila se slzami v očích velmi dojatá generální ředitelka TV Barrandov Janka Vozárová na úterní tiskové konferenci. „Vyšla nám sázka na českou tvorbu,“ dodal místopředseda představenstva a ředitel vlastní tvorby a marketingové komunikace Janis Sidovský.

V rolích moderátorek Bendová a Svobodová

Mezi nové pořady patří romantická reality show Svatby jako řemen. Herečka Alice Bendová provede diváky různými svatbami: typicky českými, moravskými, romskými, svatbami seniorů či hendikepovaných nebo svatbami, které proběhly na neobvyklých místech. Vendula Auš-Svobodová se ujme role moderátorky vlastní talkshow, kde představí osoby s různými životními osudy.

Objeví se i nové bulvární magazínové pořady: Tajemství kaskadérů, Tajemství filmových hvězd či Tajemství slavných svateb. Dětem přibudou v rámci cyklu Animáček ke Šmoulům i Želvy Ninja.

Marais, Willis, Cruise i Woody Allen

Ze zahraničních filmových snímků nabídne TV Barrandov historické filmy s Jeanem Maraisem (Železná maska či Kapitán) nebo filmy s Meg Ryanovou (IQ, Když muž miluje ženu, Vlastní krev) a Brusem Willisem. Uveden bude pětidílný britský dokument o královně Alžbětě. TV Barrandov představí v premiéře filmy Milenci s Gwyneth Paltrowou, Firma a Vanilkové nebe s Tomem Cruisem nebo Match Point - Hra osudu režiséra Woodyho Allena.

Z české tvorby se objeví snímky natočené Otakarem Vávrou a pokračovat bude v pátek a neděli cyklus úspěšných filmů sedmdesátých a osmdesátých let (např. Lvi salonů, Buldoci a třešně, Vražedné pochybnosti nebo Já, spravedlnost). Digitálním signálem televize TV Barrandov je již pokryto 89 procent obyvatel České republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám