Hlavní obsah

Vánoční TV tipy: Popelka, Císařův pekař i mafián De Niro

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud hodláte strávit Vánoce u televize, nečekejte žádné překvapení. Na světě je jen málo skutečných jistot a mezi ně patří to, že na Vánoce se nikdy nevyhnete Popelce, Císařovu pekaři a Princezně se zlatou hvězdou na čele.

Článek

Princezna se zlatou hvězdou na čele

Kdo by neznal tuto českou klasiku z padesátých let. Myší kožíšek, princezna Lada a zlá karikatura jménem Kazisvět. Nebojte, skončí to dobře.

Pá 18:50 Nova

Tři oříšky pro Popelku

Další klasika, tentokrát z let sedmdesátých. Roztomilá pohádka v česko-německé produkci o hodné dívce a zlé maceše. S mladým princem Trávníčkem a okatou Šafránkovou zavzpomínejte na dětství.

Pá 20:10 Nova

Císařův pekař

Císařův pekař s Janem Werichem je na každé Vánoce povinností. Komedie o potrhlém císaři, podvodnících alchymistech a hodném pekaři z lidu bohužel pochází z padesátých let a romanticko-pohádkovou náladu proto narušují různé bolševické teorie o tom, že všichni všechno budeme mít dohromady.

So 16:05 ČT 1

Přeber si to

Dostali jste z toho všeho vánočního kýče náladu na kapku ironie? Americký film Přeber si to z roku 1999 patří k vůbec nejlepším komediím Billyho Crystala a Roberta de Nira. Originální scénář spojil mafiána Paula a ctihodného psychoanalytika Bena v nesourodou dvojici. Ben s mafiánem nechce nic mít, ale současně se ho bojí, takže mu musí pomáhat s psychickými problémy. Dostává se tím do různých neřešitelných situací, musí krotit hysterické výlevy labilního kriminálníka a zároveň dělat, že ho nezná.

So 22:45 Prima

Reklama

Výběr článků

Načítám