Hlavní obsah

Nápoj lásky budou čepovat v Národním divadle

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Operu italského skladatele Gaetana Donizettiho Nápoj lásky uvede ve středu v premiéře operní soubor pražského Národního divadla. Vedení opery svěřilo jevištní nastudování dvojici inscenátorů, kteří zatím mají s operou minimální zkušenosti, ale jsou známi svou tvorbou pro taneční soubor Déja Donné.

Foto: Profimedia.cz

Národní divadlo

Článek

Italský režisér a choreograf Simone Sandroni a výtvarnice scény a kostýmů Lenka Flory zasadili tento příběh naivního venkovana Nemorina, který chce získat svou milovanou dívku tím, že od podvodníka Dulcamary zakoupí zaručený nápoj lásky, do prostředí italského filmového neorealismu.

„Snažila jsem se, aby scéna byla přirozenou součástí akcí na jevišti – nikdy mi nešlo jen o dekoraci,“ uvedla na setkání s novináři Lenka Flory.

Pro hlavní postavy má operní soubor hned tři alternace. Roli Nemorina vytvoří Peter Berger, Aleš Briscein nebo Jaroslav Březina, Adinu Marie Fajtová, Jana Kačírková či Kateřina Kněžíková. Dulcamaru zazpívá Roman Astachov, Ondrej Mráz nebo Jiří Sulženko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám