Hlavní obsah

Američané chystají film o Antonínu Dvořákovi, hrát ho má Tom Hanks

Právo, CNN, los

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film o českém hudebním skladateli Antonínu Dvořákovi se chystá natáčet americká producentka a herečka Lenora Mayová. Snímek s pracovním názvem Spillville The Movie by měl popsat pobyt slavného umělce v USA, ve městě Spillville na severovýchodě Iowy.

Foto: Dario Pignatelli , Reuters

Tom Hanks při natáčení Andělů a démonů v Římě

Článek

Informoval o tom server deníku Decorah. Starostu města už tvůrci snímku, jehož scénář napsal držitel ceny Emmy Craig Heller a kteří by rádi v roli génia viděli herce Toma Hankse, požádali o podporu a poskytnutí prostor pro natáčení.

Dvořák působil v USA v letech 1892–1895, přičemž mj. vedl Národní hudební konzervatoře v New Yorku. Českou vlast ovšem velice postrádal, a tak mu přátelé doporučili navštívit Spillville, kde žilo mnoho Čechů.

„Spillville je příběhem toho, jak světoznámý skladatel Antonín Dvořák trpící tvůrčí krizí přišel do maličkého farmářského Spillvillu. Městečko zachránilo Dvořáka a on zase městečko,“ stojí na internetových stránkách tvůrců plánovaného snímku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám