Hlavní obsah

Britská zpěvačka Sade v O2 Aréně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská zpěvačka Sade navštíví O2 Arénu v Praze 14. května 2011. Po dlouhých sedmnácti letech se vydává na velké evropské turné s novým albem Soldier of Love a vypadá to na comeback roku.

Článek

Zpěvačka a skladatelka Sade, vlastním jménem Helen Folasade Adu se narodila v roce 1959 v Nigérii. V osmdesátých letech se proslavila v Evropě a postupně se stala historicky nejúspěšnější sólo zpěvačkou Velké Británie. Má na kontě přes padesát miliónů prodaných desek. Debutovala v roce 1984 deskou Diamond Life.

Po roce 2000 se odmlčela a věnovala se hlavně rodině. Až po devíti letech přišla s CD Soldier of Love a její romantická směs popu, jazzu, klasického soulu i modernějšího R‘n’B se zase dočkala nadšených recenzí.

“Desku nahrávám jenom, když mám pocit, že mám lidem co sdělit. Nezajímá mě vydávání hudby jenom z důvodu prodeje. Sade není výrobní značka,” říká zpěvačka a nezbývá než dodat - kéž by to pochopily všechny hvězdy a hvězdičky popu.

V květnu bude mít konečně i pražské publikum možnost vychutnat si její uhrančivě zasněný pěvecký projev. Kromě novinky zazpívá i nejznámější hity jako Smooth Operator a No Ordinary Love.

Vstupenky budou stát 1350 až 2450 korun a na prodejních místech Sazky budou k dispozici od pondělí.

Reklama

Výběr článků

Načítám