Hlavní obsah

Harry Potter míří do hororu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do hororu Woman in Black (Žena v černém) zlákal britský režisér James Watkins slavného představitele Harryho Pottera Daniela Radcliffa. Mělo by jít o "gotický" horor využívající prostředí malého anglického městečka.

Článek

Woman in Black byl původně román od Susan Hillové. Nejdříve podle něj vznikla divadelní hra, která se dodnes hraje, a poté v roce 1989 menší televizní film Herberta Wisea se stejným názvem. Hráli v něm Adrian Rawlins, Bernard Hepton či Pauline Moranová a ve Velké Británii prý zaznamenal velký úspěch, nicméně ve světě zůstal neznámým.

S podstatně větším rozpočtem teď James Watkins plánuje 3D remake. Radcliffe jako advokát Arthur Kipps přijede do anglického městečka, aby vyřídil dědictví po jisté paní Drablowové, postarší vdově. Samozřejmě nesmí chybět starý rozvrzaný dům na výběžku u moře a další typicky britské zamlžené kulisy. Advokát začne slyšet podezřelé zvuky a má pocit, že vidí ženu v černém...

Nejen Harry Potter

Radcliffe poměrně usilovně pracuje na tom, aby se vymanil z potterovské škatulky. V  poslední době natočil řadu filmů jako Legenda o mém synovi a Prosincoví kluci, žádný z nich ale nelze označit za průlomový, ani umělecky ani komerčně.

Dalším pokusem má být filmová adaptace slavného románu Ericha Marii Remarquea Na západní frontě klid. Ian Stokell a Lesley Paterson napsali podle románu scénář a budou film produkovat společně se Sliding Down Rainbows Entertainment.

Kniha sledující cestu německých studentů do zákopů 1. světové války byla už vícekrát zpracována filmovými i televizními režiséry. Verze z roku 1930 získala dva Oscary (nejlepší film a režie).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám