Hlavní obsah

Slash v Praze představí nový projekt

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rockový kytarista Slash vystoupí v úterý 8. června na pražském Výstavišti. Představí svoji sólovou desku, která nese jen jeho jméno. Slash je spojován především s Guns N´Roses, protože se podílel na zvuku jejich klíčových alb. V roce 1995 se však vydal na sólovou dráhu. V poslední době působil ve skupině Velvet Revolver.

Foto: Profimedia.cz

Slash

Článek

Slash na sebe upozornil právě v Guns N´Roses, s nimiž natočil slavná alba Appetite for Destruction a Use Your Illusion. Spory s Axlem Rosem v pomalu se rozpadávající kapele narůstaly, navíc se Slash odkláněl od rocku k blues, což potvrdilo první album se skupinou Slash´s Snakepit It´s Five O´Clock Somewhere. Blues se věnoval i s dalším projektem Slash´s Blues Ball.

Velvet Revolver

V novém tisíciletí si tři členové Guns N´Roses Slash, baskytarista Duff McKagan a bubeník Matt Sorum spolu se zpěvákem Stone Temple Pilots Scottem Weilandem založili  Velvet Revolver. Úspěšný projekt ale zbrzdily Weilandovy problémy s drogami a jeho záměr obnovit Stone Temple Pilost. Materiál na novou desku byl sice hotový, ale kapela se ocitla bez zpěváka.

Slash, který je řazen mezi nejlepší rockové kytaristy světa, se nakonec rozhodl vystupovat pod svým jménem.

Reklama

Související témata:

Související články

Slash nezklamal, Axla strčí do kapsy

Vyhladovělí fanoušci Guns n Roses si po rozporuplné Chinese Democracy snad konečně smlsnou. Metal i doteky jižanského rocku servíruje jejich bývalý kytarista...

Slash konečně zahraje v Praze

Bývalý člen Guns n Roses a jeden z nejlepších žijících kytaristů se konečně objeví v Praze, 8. června v Tesla Aréně představí nejen své nové sólo album.

Kytarista Slash se do Guns N’Roses nevrátí

Fanoušci původní sestavy americké skupiny Guns N’Roses zatím nemohou počítat s tím, že se do nynější sestavy vrátí její spoluzakladatel, kytarista Slash.

Výběr článků

Načítám