Hlavní obsah

Zemřel Ronnie James Dio, ex-člen Black Sabbath a Rainbow

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestnáctého května zemřel v USA po delší nemoci zpěvák Ronnie James Dio, který je rockové veřejnosti znám hlavně jako muž, který na čas vystřídal zdrogovaného Ozzyho Osbourna ve skupině Black Sabbath.

Článek

"Mnoho přátel a příbuzných se s ním mohlo rozloučit, než v poklidu zemřel. Vážíme si podpory a projevů lásky, kterými jste nás všichni zahrnovali. Prosím, abyste nám dali pár dní v soukromí, než se s hroznou ztrátou vyrovnáme," sdělila Diova manželka Wendy.

Diovi byla minulý rok diagnostikována rakovina žaludku. Léčil se do poslední chvíle, ale v neděli nemoci podlehl ve věku 67 let.

Dio byl znám svou démonickou image a v osmdesátých letech velmi oblíbeným metalovým falzetem. Údajně také vymyslel gesto "ďáblovy rohy", které se na koncertech často dělává dvěma prsty zvednuté ruky.

Dio v mládí zpíval se skupinou Elf a také se známějšími Rainbow, kde spolupracoval s kytaristou Ritchiem Blackmorem (ex-Deep Purple). Pak v roce 1980 vystřídal Ozzyho a s Black Sabbath vydal desku Heaven and Hell. Měl také svou sólo kariéru. Ke známějším písním patří Rainbow in the Dark a The Last in Line.

Řada hudebníků mu v médiích vzdala poctu. "Ronnie byl pravý šéf heavy metalu... ikona a vizionář," řekl např. Glenn Hughes z Deep Purple.

Reklama

Výběr článků

Načítám