Hlavní obsah

V Plzni rozdají doktoráty za šest dní studia. Naštěstí jen ty filmové

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doktorát za šest dní, diplomová práce v rozsahu 30 znaků - to není další z podvodů šikovných českých právníků, ale lákavá nabídka filmového festivalu Finále, který se bude konat od 18. - 24. dubna v Plzni. Filmovým doktorem se stane každý, kdo bude pilně navštěvovat projekce a přednášky.

Článek

Akce má pobavit a odměnit stálé návštěvníky festivalu, připravena je i dálková forma studia na internetu.

"Kdo stráví na festivalu v Plzni celých šest dní, může si odnést titul Doktor filmové vědy. Zájemci o studium a  držitelé festivalových pasů si mohou vyzvednout i speciální Finálový index. Do něj budou během festivalu získávat zápočty a známky ze zkoušek. Při získání předepsaného počtu kreditů a splnění všech studijních povinností dle studijního řádu čeká úspěšné rychlostudenty v závěru festivalu slavnostní promoce s udílením diplomů!" vzkazují pořadatelé.

V poznámce pod čarou dokazují, že nejsou žádní nelidové a titul je možno po dohodě se studijním oddělením získat i za méně než šest dnů. Třeba za tři. Vždyť jsme v Plzni!

A jak se stát studentem? Kupte si festivalovou akreditaci, vyzvedněte index a choďte na filmy. Zápočet z předmětu lze získat už za jednu návštěvu představení a na diplomku  stačí 30 znaků.

Historie a underground

Festival Finále je soutěžní a bilanční přehlídkou českých dlouhometrážních hraných a dokumentárních filmů. Systematicky se věnuje historii českého filmu. Letos chce připomenout třeba dílo Karla Zemana, Petra Čepka a Drahomíry Vihanové, které bude věnována další kniha a DVD z edice Finále.

Při pravidelných návratech do „Nejbouřlivějšího desetiletí české kinematografie" návštěvníci letos nahlédnou do roku 1970. Prostor dostanou i zapadlá díla z divokých devadesátých let.

Zvláštní pozornost se bude věnovat českému undergroundu, filmové projekce doplní  také autorské čtení, výstavy a koncerty legendárních undergroundových kapel - The Plastic People of The Universe a DG 307.

Podrobné informace o Finále získáte na adrese www.filmfestfinale.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám