Hlavní obsah

Metallica odvedla v Nimes poctivou práci

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Metallica vydala na DVD záznam koncertu Francais pour une nuit, který se konal v roce 2009 ve velmi atraktivním prostředí římského amfiteátru ve francouzském městečku Nîmes.

Článek

DVD obsahuje více než dvouhodinový koncert, dále rozsáhlý rozhovor se skupinou, videoklipy a pěkně zpracovaný 16ti stránkový booklet, který by byl ještě před deseti lety standardem, ale v dnešní bídné situaci hudebního průmyslu už spadá do kategorie luxusních.

Slavná Metallica, která se stala pro mnohé synonymem pro metal jako takový, se ve starověkém amfiteátru nezaměřila na vizuální efekty, výbuchy apod., které by tam působily jako pěst na oko. Místo toho čtveřice nastoupila v nenápadném černém odění a perfektně přehrála program složený téměř ze samých hitů.

I přes řadu výhrad, které lze mít ke studiovým albům z posledních let, koncertně je Metallica energická jako vždy. Současné složení, byť ne zcela původní, se vyladilo do skvělé formy. Navíc naprostá většina repertoáru na tomto koncertu pocházela z období do roku 1991 - vynikající Master of Puppets, Fade to Black, Sad But True a další. Živelný konec patřil těm nejstarším thrashovým klasikám - Motorbreath a prodloužené Seek and Destroy. I když Metallica už vydala řadu DVD, pro největší fanoušky může být zajímavý i tento jejich poslední počin.

Celkové hodnocení: 70 %    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám