Hlavní obsah

Rudiš bude na scéně s Topolem

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Březnový literární kabaret na scéně divadla Archa nabídne v pondělí a ve středu výjimečnou kombinaci umělců. Vedle Jaroslava Rudiše se objeví český spisovatel a básník, undergroundem ovlivněný Jáchym Topol a hrát a zpívat bude jeho bratr Filip Topol známý z Psích vojáků.

Článek

Z tvorby Jáchyma Topola, syna dramatika Josefa Topola, je zřejmě nejznámější rozsáhlý román Sestra, která se dočkala i filmové podoby. [celá zpráva]

Jjeho zatím posledním dílem je loni vydaná knížka Chladnou zemí, ve které se pokouší vyrovnat s minulostí komunistickou i nacistickou. Zůstává přitom věrný surreálnému pohledu a zájmu o každodennost. [celá zpráva]

Jaroslav Rudiš reprezentuje o deset lep mladší generaci a kromě románů ze současnosti Potichu a Nebe nad Berlínem a věnuje i komiksu.

Filip Topol je jako vedoucí skupiny Psí vojáci jednou z nejznámějších a nejvýznamnějších postav tuzemského hudebního undergroundu 80. let. Své velmi osobní pojetí na pomezí rocku a šansonu dokázal dále rozvinou v devadesátých letech, kdy vedle desek shrnujících starší repertoár Leitmotiv a Nalej čistého vína, pokrytče, přišel i snovým repertoárem na albech Myši v poli. Brutální lyrika a Hořící holubi.

Dalšími hosty večerů nazvaných O lásce a životě, které připravil Jaroslav Rudiš a Igor Malijevský, jsou fotograf Karel Tůma a docent Martin Vokurka.

Reklama

Výběr článků

Načítám