Hlavní obsah

Písně pro Haiti vedou hitparádu v Británii i na iTunes

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Coververze písně Everybody Hurts od R.E.M., která má pomoci obyvatelům katastrofou zasaženého Haiti, se stala nejprodávanějším singlem ve Velké Británii. Jiná píseň pro Haiti, We Are the World, zase vede internetovou hitparádu na iTunes.

Článek

Na nové verzi písně Everybody Hurts se podílela řada zpěváků včetně Leony Lewis, Kylie Minogue, Roda Stewarta, Robbieho Williamse a Take That. Prodalo se jí za týden 453 tisíc kusů.

Singl odsunul na druhé místo projekt Owl City s písní Fireflies a třetí je momentálně  Timbaland s Katy Perry a písní If We Ever Meet Again.

Nejvýznamnější internetová hitparáda iTunes uvádí mezi nejžádanějšími písněmi na prvním místě další coververzi a opět charitativní - We Are the World.

Jde o písničku z roku 1985, kterou napsali Lionel Richie a Michael Jackson, produkoval ji Quincy Jones. Píseň se dobře prodávala, nicméně už v osmdesátých letech vyvolávala v tisku smíšené pocity pro svou monumentální kýčovitost.

Srovnání s její pozicí na českém trhu není možné, protože žebříčky za minulý týden dosud nejsou k dispozici.

Reklama

Výběr článků

Načítám