Hlavní obsah

Emma Stoneová ze Zombielandu: Nejsem typ pro akční filmy

Novinky, Michael Bradley

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Emma Stoneová hraje v hororové komedii Zombieland, a přesto o sobě tvrdí, že není vhodným typem pro akční filmy. Říká také, že z herce Woody Harrelsona se stal její kamarád.

Článek

Udělala jste si jméno komediemi, co vás teď přitáhlo k hororu?

Myslím, že Zombieland není tak úplně horor. Podle mého názoru je to z 80 procent komedie a ze 20 procent akční film se zombies. Pro mě bylo rozhodující, že to bylo výborně napsané a hlavně zábavné. Zalíbily se mi vztahy mezi jednotlivými postavami, baví mě celá tahle podivná rodina. Jsou osamělí a nemohou přežít dlouho. Je to takové typicky hořkosladké – i když mají jeden druhého, je to jen dočasný stav. Přesto se snaží přežít.

Musela jste natočit dost akčních scén, jak se vám to líbilo?

Můj problém je, že nejsem zrovna nejvhodnější typ pro akční filmy. Dřív jsem sice dost tancovala, ale dělá mi potíže udržet rovnováhou, velmi snadno upadnu. Je to opravdu dost příšerné. Například když běžím víc než pět sekund, musím se na minutu posadit. Takže všechny ty moje akční scény a běhání, to bylo při natáčení dost zajímavé.

Jaká byla spolupráce s Woodym Harrelsonem?

Mám ho strašně ráda a jsem šťastná, že se z něj stal můj kamarád. Nejvíc na něm obdivuji – kromě toho, že jsem s ním mohla pracovat, což byla samozřejmě neocenitelná zkušenost – jeho životní styl. Ačkoli je to velký a slavný herec, je to zároveň úplně normální chlap, který má hlavně rád svou rodinu. Je výborný táta tří dcer, má krásnou ženu, žijí na Havaji, a jak jsem je všechny poznala, jsou ohromně příjemní. Dovedou si užívat sebe navzájem i života, ale to samozřejmě nemění nic na tom, že když Woody pracuje, je velký dříč.

Jako herečka jste začínala velmi mladá – kdy jste poprvé přijela do Hollywoodu?

V patnácti letech. Tehdy se mnou přijela máma na takzvanou zkušební sezónu. To znamená, že jsem čtyři nebo pět měsíců chodila na všechny televizní konkurzy. Pak se dost dlouho vůbec nic nestalo, až jsem dostala první filmovou roli v komedii Superbad a od té doby jsem hrála v sedmi filmech, například Bejvalek se nezbavíš nebo Domácí mazlíček. Takže jsem šťastná a nikdy nepřestanu být vděčná Judovi Apatowovi, že mi dal první příležitost.

Prý jste chtěla být herečkou úplně odmalička.

Až kam sahá moje paměť, pořád jsem chtěla hrát, dokonce v komických skečích. Ale od té doby, co jsem poznala film, se leccos změnilo. Na filmu mě totiž baví úplně všechno, nejradši bych se podílela na každičké součásti – když se točí, chci hrát, pak chci být ve střižně, naučit se práci kameramana i režiséra, chtěla bych filmy i produkovat. Takže do budoucna si nejsem úplně jistá, jestli zůstanu u herectví. Ale zatím jsem v něm šťastná.

Zombieland
Ve světě ovládaném zombies se snaží přežít dva muži. Columbus je sice obrovský zbabělec, ale jak se ukazuje, pokud máte hrůzu z toho, že vás sežerou zombies, dokáže vás ten strach nakonec udržet naživu. Tallahassee je zase drsňácký zabiják, který touží získat poslední čokoládovou tyčinku na světě. Ti dva spojí síly s Wichitou a Little Rock, které také objevily způsob, jak přežít nadvládu zombies…
Woody Harrelson hrál nedávno ve snímku Tahle země není pro starý, který získal Oscara v kategorii Nejlepší film, takže je trochu překvapivé, že navazuje filmem s názvem Zombieland. Říká, že ho zaujal scénář.

Reklama

Související články

Dospívání je těžké. Zvlášť mezi zombíky

Americká komedie Zombieland Rubena Fleischera nemá čím překvapit, přesto je zábavná. Jako x-tá hororová parodie/komedie v řadě přináší většinu momentů, které...

Výběr článků

Načítám