Hlavní obsah

Album U2 se moc neprodává. Pro lidi je náročné, míní Bono

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frontman U2 si postěžoval v tisku, že jejich poslední album No Line on the Horizon neuspělo. Prý za to částečně může zkaženost lidí, kteří vyrůstali na špatném popu.

Článek

Bono podle britského listu NME přiznal, že je z malého úspěchu desky No Line On The Horizon zklamán. Dvanácté studiové album U2 se sice na začátku roku dostalo do vedení britské hitparády alb, ale moc dlouho se tam neohřálo. Dosud se ho prodal jeden milión kusů, což se může zdát dost, ale pro popové giganty typu U2 je to neúspěch.

Nejde se přitom vymluvit ani na stahování mp3, protože stahování bylo rozšířeno už v roce 2004, když vyšla deska How to Dismantle An Atomic Bomb, a přesto se jí prodalo 3,2 miliónu kusů. První singl z No Line on the Horizon (Get On Your Boots) se letos dostal v singlové hitparádě jen na dvanácté místo.

"Cítili jsme, že tohle album patří už k téměř vyhynulému druhu a že se k tomu má přistupovat jako k celku, vytvořit náladu, feeling a začátek, střed a konec," řekl zpěvák U2.

"Vytvořili jsme něco, co je trochu náročné pro lidi, kteří vyrostli na umělých popových hvězdičkách."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám