Hlavní obsah

Studentský festival rozdal ceny

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek

Předáním cen skončila v sobotu večer třídenní přehlídka studentských filmů v Písku. Mezinárodní porotě se mezi 22 zahraničními snímky z celého světa líbil nejvíce film My Dear Childlike Cinarela od korejského režiséra Lee Jong - Woo.

Článek

Film dostal také dotaci od města Písku padesát tisíc korun. „Myslím, že stojí za to mladé režiséry podporovat. Celá tahle akce patří mezi ty výjimečné, letošní filmový festival se skutečně povedl,“ chválil úroveň akce místostarosta Písku Tomáš Dušek (ODS), který cenu za město předával.

Film od mladého korejského studenta Lee Jong - Woo popisuje cestu mladíka do města, kde se snaží prodat štěňata a nakonec se mu to díky jednomu muži podaří a relativně zbohatne.

Ředitelka Mezinárodního filmového studentského festivalu Vladana Terčová upozornila, že v silné konkurenci se neztratili ani písečtí studenti, když zvláštní cenu poroty získal dokumentární film Adam od režiséra Tomáše Elšíka ze Soukromé vyšší odborné školy filmové. Mezi další oceněné filmy patřily i snímky studentů z Polska, Indie, Estonska, nebo Velké Británie. Celkem festival udělil osm cen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám