Hlavní obsah

Premiéru muzikálu přerušilo v Brně zranění herce

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Napřed bolestivý řev a pak naléhavé volání: „Noha!!!, Nahoru, Nahoru!!!. Taková scéna se odehrála v temnotě zákulisí v Městském divadle v Brně dvacet minut po zahájení sobotní české premiéry rockového muzikálu Mozart! Diváci v zaplněném hledišti se zprvu domnívali, že jde o součást představení.

Foto: Šefr Igor, ČTK

Jeden z představitelů alternované hlavní role Mozarta Aleš Slanina během generální veřejné zkoušky.

Článek

Vzrušení muzikantů v orchestru je však vrátilo do reality. Bolestný řev i povely kulisákům nebyly kašírované. Jednoho z hlavních představitelů kusu zranila před nástupem na scénu rekvizita z právě přestavované scény.

Hostujícímu Janu Ježkovi, který má domovskou scénu v pražském Hudebním divadle Karlín rekvizita přimáčknula nohu k jevišti. Má zlomený palec a pohmožděné další tři prsty. „I když to nechci nikterak zlehčovat, naštěstí to není nijak vážné poranění,“ uvedl ředitel divadla Stanislav Moša.

Premiéra byla po incidentu přerušena na nezbytně nutnou dobu, kdy jeviště a technické zázemí v něm zkontrolovali i hasiči a poté ji herci dohráli s alternujícím Michalem Šebkem.

„V divadle dělám dvaadvacet let, ale něco takového jsem ještě nezažil,“ poznamenal divadelní fotograf  Josef Kratochvil. Zraněný herec, který není na brněnské scéně doma, zřejmě při přestavování rekvizity stál o pár centimetrů na jiném místě, než bylo potřeba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám