Hlavní obsah

Aktivisté zveřejní seznam poslanců, kteří jsou pro a proti Rádiu Wave

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kauza nekomerčního rádia pro mladé, Rádia Wave, stále nekončí. Sdružení Pro Wave se teď rozhodlo oslovovat každého jednotlivého poslance a žádat ho o podporu návrhu zákona, který by rádio vrátil do hry. Jejich odpovědi zveřejní.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Ondřej Liška (SZ) rádio podporuje.

Článek

Jak sdružení píše v tiskové zprávě, v poslanecké sněmovně leží vládou schválený návrh poslance a předsedy Strany zelených Ondřeje Lišky, který problém řeší.

„Píšeme každé poslankyni, každému poslanci osobně, zda novelu podpoří či nikoliv a žádáme je o vyjádření,“ uvedl k tomu Robin Čumpelík ze sdružení Pro Wave. Tato vyjádření pak bude Pro Wave kvůli transparentnosti zveřejňovat na stránkách www.chciwavezpet.cz v přehledné tabulce.

Aktivisté chtějí umožnit mladým nerozhodnutým voličům, aby se před volbami podívali, kdo nekomerční rádio podporuje. Autoři dopisů také bojují za to, aby zákonodárci návrh zákona projednali na nejbližším jednání sněmovny.

Rádio Wave přišlo o svou frekvenci v roce 2008, nyní ho lze chytit jen digitálně. Radou Českého rozhlasu bylo také nesmyslně obviněno z propagace fašismu kvůli špatně interpretovanému textu skupiny Primal Scream. Od té doby aktivisté bojují za návrat Wavu. Pořádají petice, koncerty a demonstrace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám