Hlavní obsah

Festivalová žeň o víkendu probíhá v Trutnově, Hradci Králové, Telči i na Okoři

Právo, Novinky, kaz, BV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víkend nabízí hudebním fanouškům opět několik festivalů různých žánrů. Příznivci hip hopu mohou jet do Hradce Králové, rockeři do Trutnova, Kolína či na Okoř. Tančit se bude u Máchova jezera, divadla a muzika lákají návštěvníky do Telče. Poguje se v Moravské Třebové.

Článek

Od čtvrtka 20. srpna se konají v Hradci Králové osmý ročník Hip hop kempu a alternativní Trutnov Open Air Music Festival v rytmu šamanských bubnů. Na Kmochově ostrově v Kolíně prezentují organizátoři Rock for People další festival ze své dílny, tradiční Natruc.

Na dvou pódiích v sobotu zahrají například Divokej Bill, Wohnout nebo Skyline. Speciální slevu na vstupné získají ti, kteří začátkem července navštívili Rock for People.

Na Mácháči Orbith i Lafayete

Vysloveně prázdninovou atmosféru bude možné zažít na tanečním festivalu Mácháč 2009. Hladinu Máchova jezera rozvibrují tracky například od Enrica, Lafayette nebo domácího Orbitha.

V areálu statku venkovského komunitního centra Rakovice proběhne multikulturní RefuFest. Návštěvníci zažijí netradiční festival s hudebními, tanečními nebo divadelními představeními, workshopy a výstavami. Kromě toho si budou moci uvařit a ochutnat jídla z různých koutů světa.

Světla na Okoři rozežnou Chinaski i Mig 21

Na hradě Okoři se světla rozhoří v sobotu úderem třinácté hodiny. Pozvání na populárním open air festival přijali Desmod, Chinaski, Mig 21 nebo rebelové z Vypsané fixy.

TelčSummer je název festivalu, který se nese v duchu českých a slovenských kapel. Začíná v pátek divadelní scénou na nádvoří renesančního zámku Telč a pokračuje v sobotu na hrázi nedalekého rybníka Roštejn. Účastníci festivalu si budou moci zazpívat společně se skupinami Polemic, Hypnotix nebo Čankišou.

Další moravské městečko Moravská Třebová hostí 7. ročník punkového festivalu, kam v pátek zavítají britští GBH a v sobotu legendární The Damned. 

Reklama

Související články

Damned ozdobí punkový festival Pod parou

Hlavní hvězdou třídenního punkové festivalu Pod parou, který se koná v Moravské Třebové, jsou Damned, kteří vystoupí tuto sobotu. O den dříve se na festivalu,...

Výběr článků

Načítám