Hlavní obsah

Hezká Keri a její smutně prázdný debut

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Debut americké zpěvačky Keri Hilsonové In a Perfect World, který prošel rukama producenta Timbalanda, nese všechny znaky zbytečné masové rádoby R & B produkce. Hrany obroušeny, osobitost setřena, rytmus z počítače a tradá plnou parou na MTV.

Článek

Titul In a Perfect World nám hořce připomíná, že v dokonalém světě skutečně nežijeme, tam by totiž taková deska nikdy nevyšla. Nevím, co albu vytknout dříve. Absolutní nedostatek melodií? Monotónní rytmus? Umělohmotný zvuk plný klišé?

Řada tracků je založena pouze na jednom nápadu, který se opakuje až čtyři minuty, což je ve spojení s počítačovým rytmem mimořádně uspávající. Naštěstí Keri trochu umí zpívat, jenže zde nemá co zpívat, deska je úplně prázdná, poslouchat se dají celkem asi dvě balady.

Proč deska vznikla, je nabíledni. K zisku dnes bohužel asi stačí zvučné jméno (Timbaland), nějaké mladé atraktivní maso v minisukni (Keri) a počítač. Když na cédéčko ještě nalepíte "featuring Kanye West and Ne-Yo", je vyděláno. A že je obsah slabomyslný? Komu to vlastně vadí.  

Keri Hilson: In a Perfect World, Universal 2009

Reklama

Výběr článků

Načítám