Hlavní obsah

Kabát letos vystoupí v Čechách jen v Praze na Vypichu

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na čtvrteční tiskové konferenci v pražských Žlutých lázních potvrdila skupina Kabát, že jediný letošní český koncert odehraje 12. září v prostoru na pražském Vypichu. Akce začne ve dvacet hodin a skončí o dvě hodiny později. Vstupenky jsou od čtvrtka k mání ve všech prodejnách společnosti O2 ve třech cenových kategoriích, od 390 do 790 Kč.

Článek

„Bude to koncert k dvaceti letům v aktuální sestavě a od roku 2007 první samostatný. Loni Kabát sice hrál na festivalech, ale byl tam jako host. Přemýšleli jsme jak výročí oslavit. Napadlo nás turné, ale nakonec jsme se rozhodli uskutečnit koncert jediný, finanční prostředky nashromáždit a udělat ho se špičkovou aparaturou, světly, velkým pódiem a nebývalou výpravou,“ řekl manažer Kabátu Radek Havlíček.

„Tak velký koncert jsme chtěli udělat už dřív. Nesledujeme, kolik let spolu hrajeme, a tak loni přišel Radek Havlíček, abychom ho udělali k dvacetinám. Na začátku jsme se bavili i o jiných lokalitách, třeba o letištích v Milovicích nebo v Kbelích,“ řekl baskytarista Milan Špalek. Aparatura, se kterou Kabát v září vystoupí, bude totožná s tou, s níž slavná německá skupina Rammstein vyrazí na nejbližší koncertní turné. „Takže ji v podstatě vyzkoušíme,“ usmál se kytarista Ota Váňa.

Na koncertě nebudou žádní hosté

Na Vypichu vystoupí pouze Kabát, žádná předkapela a žádní hosté. „Rádi bychom z koncertu pořídili záznam. Máme v úmyslu nahrát jej špičkovou technologií a vydat i na blu-ray discích,“ pokračoval ve výčtu aktivit Havlíček. Prozradil, že náklady na koncert překročí deset miliónů korun.

„Vydržet spolu dvacet let je hodně a nás už za to lidi ocenili. To je důvod udělat pro ně velký kocert,“ podotkl zpěvák Josef Vojtek. „Z našeho pohledu je v tom také touha si něco takového vyzkoušet,“ pravil Váňa. „Alespoň jednou v životě vylézt na obří pódium a mít vedle sebe aparaturu, kterou používají zahraniční hvězdy.“  

Kabát v současné době nahrává nové album. Muzikanti si ale myslí, že vydat ho v době koncertu je nereálné, byť by byli rádi, kdyby na podzim bylo na trhu. „Máme natočených jednadvacet věcí, ze kterých budeme vybírat nějakých patnáct. A pak budu muset napsat texty, ještě nemám ani jeden. Ale už na tom dělám, jak říká Eben,“ konstatuje Špalek. Kabát též na čtvrteční tiskové konferenci obdržel od vydavatelství EMI šestiplatinové ocenění za své poslední album Corrida a pětiplatinové za DVD Corrida Live.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám