Hlavní obsah

Opereta se vrací do Státní opery

Právo, VLA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Návratem ke tradici uvádění operetních titulů ve Státní opeře Praha je čtvrteční premiéra Vivat, opereta! V režii Petra Kracíka se v ní spojily ukázky ze tří slavných děl operetní historie: z Hraběnky Marici Emmericha Kalmána (první dějství), ze Země úsměvů Franze Lehára (druhé a třetí dějství) a z Netopýra Johanna Strausse ml. (druhé dějství).

Článek

Kracík operetní ukázky upravil, aby více vytvářely jeden celek tím, že zdůraznil obvyklé dějové pouto operet – vztah muže a ženy. Milenecké vztahy jsou vždy doplněné tanečními scénami.

Orchestr diriguje František Drs, autorem choreografie je Pavel Ďumbala. V hlavních rolích se představí Andrea Kalivodová, Simona Procházková, Jitka Svobodová, Aleš Briscein, Tomáš Černý a další.

Mezi dalšími hvězdami budou i Rafael Alvarez či Karel Bláha. Představení je nastudováno v německém originále, jen krátké dialogy budou v češtině. Inscenace by měla ve Státní opeře nahradit Netopýra, který končí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám