Hlavní obsah

Rocková klasika Uriah Heep na zámku Buchlovice

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klasická britská hard-rocková skupina Uriah Heep zahraje 16. května v zámeckém amfiteátru Buchlovice. Koncerty nestaví pouze na známých hitech ze sedmdesátých let jako Gypsy, Easy Livin' nebo Lady in Black. Loni vydali novinku Wake the Sleeper.

Článek

Ječivé bohatě vrstvené vokály, tvrdé kytary a varhany s psychedelickými náznaky, takoví jsou už téměř čtyřicet let britští Uriah Heep, kteří si v sedmé dekádě minulého století získali téměř stejnou slávu jako Black Sabbath nebo Deep Purple.

Skupina vznikla v roce 1969 v Birminghamu. Pojmenovala se podle jedné Dickensovy literární postavy. Dosud prodala milióny desek a několikrát objela na turné celý svět, dokonce navštívila i tehdejší Sovětský svaz. Sestava se však v průběhu let značně proměnila, bohužel i díky drogovým a alkoholovým excesům některých členů. 

Novinka Wake the Sleeper nijak nevybočuje z tradice jejich tvorby. Varhany a kytary skutečně neztratily na tvrdosti ani na zběsilosti a potěší ty, kteří se cítí dobře v oblasti klasického rocku bez snahy o progresivitu. Vstupenky jsou k dostání ve všech obvyklých předprodejích a v síti Ticketportal.

Reklama

Výběr článků

Načítám