Hlavní obsah

Vousatí ZZ Top zahrají v květnu v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavná americká rocková kapela ZZ Top vystoupí 26. května v Praze. Trio, jehož poznávacím znamením jsou dlouhé vousy dvou frontmanů, zahraje svůj jižanský rock v Tesla Areně, řekl za pořadatele Jiří Sedlák.

Článek

ZZ Top se v Praze poprvé představili v únoru 1997. Po onemocnění jednoho ze členů kapely zrušili brněnský koncert chystaný na červen 2000, v moravské metropoli se nakonec představili o dva roky později.

Kapela ZZ Top vznikla v roce 1969, kdy se baskytarista Dusty Hill setkal s kytaristou Billym Gibbonsem a bubeníkem Frankem Beardem. V nezměněné sestavě hrají dodnes a nemění se ani styl jejich blues-rockové hudby, pro který se vžilo označení jižanský rock.

Největších komerčních úspěchů dosáhli v 70. a 80. letech minulého století, kdy například prodali přes 20 miliónů kusů alba Eliminator. Loni jim vyšla zatím poslední deska a DVD Live from Texas, svědčící o jejich neutuchající koncertní činnosti.

"Pro mnohé jsou ZZ Top, kteří byli v roce 2004 uvedeni do rock-and -rollové síně slávy, neustále nejlepší koncertní kapelou," podotkl Sedlák. Vstupenky v ceně od 890 do 1350 korun jsou k dostání od 9. února. Více informací se nachází na www.charm-music.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám