Hlavní obsah

Praha uvede operu Waterse z Pink Floydů

Právo, ČTK, VLA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká premiéra opery bývalého člena skupiny Pink Floyd Rogera Waterse se připravuje na 1. května. Pod názvem Ca Ira (Půjde to) pojednává sice hlavně o Velké francouzské revoluci, ale obsahuje i scény z dalších revolucí včetně roku 1989.

Foto: Archiv , Právo

Roger Waters, autor opery Ca Ira (Půjde to)

Článek

Oznámil to Alexander Vondra, místopředseda vlády pro evropské záležitosti, s tím, že inscenace bude hrána na scéně na Vltavě. „Nemohu říci, zda se Waters osobně představení zúčastní, ani další podrobnosti k premiéře,“ uvedl Vondra.

Uvedení opery bude benefiční akcí ve prospěch rodin disidentů v zemích, kde vládnou totalitní režimy. Waters (65 let) ji uvedl ve světové premiéře již roku 2005, kdy byla i nahrána. Podle expertů dílo se třemi dějstvími je spíše blízké vážné hudbě bez rocku.

Waters, který jako baskytarista a zpěvák Pink Floydů napsal většinu jejich skladeb, od nich odešel v roce 1985 a dal se na sólovou dráhu. Dvakrát vystoupil i v Praze. K Pink Floydům se vrátil pouze na jeden koncert Live 8 v roce 2005.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám