Hlavní obsah

VIDEO: V New Yorku vydraženy poslední snímky Marylin Monroe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Sbírka fotografií Marilyn Monroe, pořízených pro časopis Vogue v roce hereččiny smrti, byla v úterý v New Yorku vydražena za téměř 150 000 dolarů (2,8 miliónu korun).

Článek

Podle aukční síně Christie's, která 36 snímků zhotovených v roce 1962 fotografem Bertem Sternem nabízela, jde o poslední profesionální fotografie Monroe před její smrtí na předávkování léky. Kupec, který snímky získal za 146 500 dolarů, zůstává v anonymitě.

V dražbě Christie's je více než stovka snímků zmíněné filmové legendy; aukce pokračuje i ve středu. Fotografie pocházejí ze sbírky manželů Constantinerových a patří do nejrozsáhlejší kolekce snímků Monroe, která kdy byla prodávána.

Sbírka sleduje životní dráhu Marilyn Monroe "od nezkušené ambiciózní mladé dívky, která to chtěla dotáhnout až do Hollywoodu, po vyzrálejší, ustaranou a zmatenou ženu, jež se snažila oddělit svou vlastní identitu od té, kterou jí připisovalo její publikum," řekl před dražbou Philippe Garner z Christie's agentuře Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám