Hlavní obsah

Tony Allen přijede až v únoru

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vynikající nigerijsko-francouzský bubeník Tony Allen, který bývá považován za praotce afrobeatu, vystoupí v pražském Paláci Akropolis 25. února. Původně ohlašovaný prosincový termín byl zrušen.

Článek

Drobný Allen hraje, jako by měl tři ruce, o tom se mohli přesvědčit i návštěvníci pražského festivalu Respect. Brian Eno ho považuje za nejlepšího žijícího bubeníka.

S kapelou Fela Kuti & Africa 70s natočil na 30 desek. V roce 1978 se osamostatnil a od 80. let žije v Londýně a v Paříži. "V roce 1985 vydal přelomové album N.E.P.A. Představuje nový hudební hybrid, který sám nazval afrofunk. Afrofunk je syntézou afrobeatu, elektroniky, dubu, rapu a R," uvedla Tereza Sobotová z Rachot Production.

V roce 2006 vyrazil Allen na turné se superskupinou The Good, the Bad and the Queen. Dalšími členy sestavy jsou Damon Albarn (Blur,Gorillaz),Simon Tong (The Verve, Blur, Grillaz) a Paul Simonon (The Clash). Jeho posledním albem je Lagos No Shaking.

Poslechněte si celé písničky zde

Reklama

Výběr článků

Načítám