Hlavní obsah

Zdeněk Troška pokřtil Nejkrásnější hádanku

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S malými diváky z osmi dětských domovů, pěti Klokánků a azylového domu se v úterý sešel režisér Zdeněk Troška na křtu DVD své zatím poslední pohádky Nejkrásnější hádanka.

Foto: Věra Míšková, Právo

Jsem moc rád, že jsme mohli na křest i na promítání pohádky pozvat tolik dětí z dětských domovů.

Článek

„Jsem moc rád, že jsme mohli na křest i na promítání pohádky pozvat tolik dětí z dětských domovů,“ řekl Právu dětmi obležený jejich nejoblíbenější filmový režisér a dodal: „Všechny dostanou pexesa a některé ještě vyhrají v tombole další dárky.“

V příběhu o Matějovi, který miloval Majdalenku a musel překonat mnohé překážky, aby ji dostal, hrají Jan Dolanský, Taťana Krchovová, Ladislav Potměšil, Veronika Kubařová a další. Pohádku Nejkrásnější hádanka, jejímž producentem je Barrandov Studio, vidělo od premiéry 21. února více než 260 000 diváků.

Reklama

Související témata:

Související články

Do pohádkového světa se Zdeňkem Troškou

Do pohádkového světa plného kouzelných dobrodružství i humoru zve filmové diváky přední český filmový pohádkář uplynulých dvou desetiletí – režisér Zdeněk...

Výběr článků

Načítám