Hlavní obsah

Předchůdci punku New York Dolls se vracejí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavná americká skupina New York Dolls natočí po pauze dlouhé tři dekády novou desku. Natočí jí původní členové zpěvák David Johansen a kytarista Sylvain Sylvain s kytaristou Toddem Rundgrenem, který produkoval první desku Dolls. Deska vyjde v roce 2009.

Článek

New York Dolls, kteří šokovali publikum tím, že vystupovali v ženských šatech, výraznou měrou ovlivnili nastupující punkovou generaci. V poslední fázi existence se o ni neúspěšně staral Malcolm McLaren, které zkušenosti z ní využil pro šokující prezentaci Sex Pistols.  

„Jsme skutečně vzrušeni, že budeme zase pracovat s Toddem, uvedl Johansen. Doufáme že se nám dopakovat kouzelnou formuli na nové desce,“ řekli.

V původním složení se skupina sejít nemůže, protože několik jejích členů je již po smrti, někteří zemřeli na předávkování, baskytarista Arthur "Killer" Kane pak na leukémii. Jejich debut přinesl slavné písně Personality Crisis, Trash, Jet Boy a Private World.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám