Hlavní obsah

Komisař z Místa činu si u Tarantina zahraje Hitlera

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlínský herec Martin Wuttke alias komisař Keppler ze seriálu Místo činu míří do Hollywoodu. Oblíbil si ho režisér Quentin Tarantino, který právě hledal představitele Adolfa Hitlera pro válečný film Inglorious Bastards.

Foto: Reuters

Quentin Tarantino obsadí do filmu Inglorious Bastards několik známých německých herců.

Článek

Tarantino viděl šestačtyřicetiletého Wuttkeho v jednom berlínském divadle ve hře Bertolda Brechta a nabyl přesvědčení, že bude ideálním představitelem vůdce Třetí říše.

V srpnu se dlouho ohlašovanému filmu Inglorious Bastards upsala zatím největší herecká hvězda - Brad Pitt. Ten má hrát amerického poručíka Alda Raina, o Leonardu DiCapriovi režisér uvažuje pro postavu nacisty Hanse Landy.

Lovce nacistů Hugo Stiglitze má hrát Till Schweiger. Daniel Brühl, známý z filmů Good Bye Lenin a Občanská výchova, dostal roli mladého fanatického nacisty. S podobnou rolí se počítá také pro Diane Krugerovou, jejímž nejznámějším filmem je hollywoodský spektákl Trója.

Spojení Inglorious Bastards si Tarantino vypůjčil z anglické verze starého italského válečného filmu režiséra Enza G. Castellariho, ale nezamýšlí točit jeho remake. Spíše by se mělo jednat o jakousi poctu snímkům typu Tucet špinavců. Tarantino psal scénář k Inglorious Bastards už po natáčení Jackie Brownové, ale k realizaci stále nedocházelo. Text prý dosáhl rozsahu 600 stránek.

Film by měl jít do kin už v roce 2009.

Reklama

Výběr článků

Načítám