Hlavní obsah

Rudy Linka představí v Arše novou desku

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Letošní album Songs představí tuzemskému publiku 28. října v pražském divadle Archa českoamerický kytarista Rudy Linka. Vystoupí se svým triem, který dále tvoří baskytarista Dan Fabricatore, a bubeník Rich Huntley.

Článek

Rudy Linka patří k předním světovým jazzovým kytaristům. Dokazují to recenze jeho alb, jako byla Czhec Iit Out a Always Double Czech!  i muzikanti, kteří s ním hrají. Byli mezi nimi kytarista John Abercrombie a český kontrabasista George Mráz. S dalším předním kytaristou Johnem Scofieldem natočil album Lucky Southern, který časopis Jazzif zařadil mezi 25 nejlepších světových jazzových alb. Novinka Songs nabízí fúzi moderního jazzu s prvky funku i názvuky hip hopu v rytmice.

Linka, který se narodil v roce 1960 v Praze, studoval nejprve na konzervatoři klasickou kytaru. Ve studiích pokračoval ve Švédsku, kde již zůstal. Poté studoval školu v Berklee a bral soukromé lekce u předních světových jazzmanů. Kromě koncertů příležitostně doprovází Rudy Linka improvizovaná představení Divadla Vizita, v Čechách rovněž organizuje jazzový festival Bohemia JazzFest.

Reklama

Výběr článků

Načítám