Hlavní obsah

Film O rodičích a dětech uvede i festival v Chicagu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poté, co se film režiséra Vladimíra Michálka natočený na motivy úspěšné knihy Emila Hakla O rodičích a dětech promítá na mezinárodním festivalu v Londýně, bude uveden i na prestižní přehlídce v Chicagu. Oznámila to ve čtvrtek mluvčí tohoto projektu Uljana Donátová.

Článek

"Stane se tak v závěru příštího týdne," uvedla Donátová a chicagskou přehlídku označila za jednu z vrcholných na severoamerickém kontinentě. Její historie sahá do roku 1964, jde o nejstarší mezinárodní soutěžní festival v Severní Americe. Od té doby tam představily své filmy desítky významných režisérů napříč celosvětovou kinematografií.

Projekci svého snímku tam osobně doprovodí Vladimír Michálek, který nyní působí v New Yorku na Kolumbijské univerzitě. Podle něj je chicagský festival pro USA stejnou událostí, jako je pro Čechy festival v Karlových Varech. "O můj film je tu velký zájem. Bude se promítat třikrát ve vynikajících časech a všechna představení jsou vyprodána," vzkázal z Ameriky Michálek.

Podle Donátové čekají jeho snímek i další projekce v zahraničí. Již ohlášenou účast na přehlídce v americkém městě St. Louis, uvedení v Brooklyn Academy v New Yorku a projekci na festivalu v Götteborgu doplní nově účast filmu O rodičích a dětech na čtvrtém mezinárodním festivalu na Madeiře v listopadu.

Podobný zájem hlásí i z Londýna producent Michal Smrek, který ho doprovází. Věří, že tato účast otevře další prostor pro jednání se zahraničními distributory, s nimiž se setká. "Právě v anglicky mluvících teritoriích je o film O rodičích a dětech velký zájem," uvedl. Michálkův snímek byl na londýnskou přehlídku přijat spolu s dalšími dvěma českými filmy Karamazovi a Občan Havel do sekce Cinema Europa, která představuje nejzajímavější díla současné evropské filmové tvorby.

Reklama

Výběr článků

Načítám