Hlavní obsah

Ceny Anděl 2008 rozdělí v březnu v Ostravě

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výroční hudební ceny Anděl Allianz za rok 2008 budou slavnostně vyhlášeny 21. března 2009 v Ostravě. Právu to řekl předseda Akademie populární hudby Petr Šiška. Slavnostní ceremoniál se po letošním zastavení v pražské O2 Areně tedy opět přesune do Ostravy, kde se bude konat již potřetí.

Článek

Odbude se v hale Sareza, do které se stejně jako v minulých letech dostanou spolu s umělci i diváci a fanoušci, kteří se budou chtít akce osobně zúčastnit. 

Podle Šišky by letos měla hudební akademie, jež o výsledcích dvoukolově hlasuje, zeštíhlet a opřít se jen o hlasy nejerudovanějších odborníků, především hudebních publicistů.

Chystá se také vyhlášení sedmi žánrových cen v hudebních stylech, jejichž šance uspět v konkurenci rockových a popových hvězd je mizivá, nicméně mají v Čechách aktivní muzikantskou základnu i dobré posluchačské zázemí.

„Stejně jako letos i příští rok se žánrové ceny vyhlásí v přímém televizním přenosu na ČT 2 v pořadu Noc s Andělem. Odehrají se již týden před slavnostním vyhlášením velkých Andělů, tedy 14. března,“ dodal Šiška.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám