Hlavní obsah

Black Box Revelation: "belgičtí White Stripes" v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mají jen jednu kytaru a bicí, ale dokážou s tím nadělat divy. Dva velmi mladí kluci z Belgie (Jan Paternoster a Dries Van Dijck) nesdílí se svými vrstevníky obdiv k Tokio Hotel, pod praporem Black Box Revelation šíří slávu špinavého garážového rocku ne nepodobného slavným White Stripes. Vystoupí 19. září v Paláci Akropolis.

Článek

Black Box Revelation mixují ve svém improvizačním rocku Rolling Stones, Stooges a spoustu dalších starých skupin. Sympaticky ležérní, prostý a přesto nápaditý styl z nich udělal belgickou senzaci číslo jedna.

Hrají spolu už od dětství. Začínali jako The Mighty Generators, pak vyhodili basáka a stali se z nich The Black Box Revelation. Po EP Introducing the Black Box Revelation vypuštěném na jaře 2007 se pustili do opravdové LP desky Set Your Head On Fire, mixované v Los Angeles Gregem Gordonem (Wolfmother, Jet, Soulwax) a Fredem Kevorkianem (Iggy Pop, U2, White Stripes).

Loni jeli na turné jako předkapela slavnějších krajanů dEUS. Pak se jejich album dostalo až do Ameriky a Black Box Revelation začali být známí. Následovaly úspěšné koncerty v San Francisku a San Diegu a v rámci evropského turné se 19. září objeví v Praze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám