Hlavní obsah

Howlin Rain: těžce závislí na rocku 70. let

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebaví vás nu-metal, nu-rock a všechny ty rapující novinky? Máte-li chuť na skutečně klasický rock, zkuste americkou kapelu Howlin Rain, která produkuje novodobou směsku hipíckého rokenrolu, country a blue-eyed soulu. Právě vydala EP Wild Life.

Článek

Retro-rocková parta v čele se zpívajícím kytaristou Ethanem Millerem se vyžívá ve zkreslených kytarách, hammondkách, elektrickém pianu a delších sólech. Inspiraci hledá v klasice 60. a 70. let typu Allman Brothers Band či Grateful Dead, ze současných skupin mají blízko k Black Crowes.

Miller zformoval Howlin Rain v roce 2004 s Johnem Maloneym. Brzy vznikla první eponymní nahrávka Howlin Rain a sestava se rozpadla. Miller ale nelenil, napsal skladby pro další desku a sestavil nové Howlin Rain s kytaristou Mikem Jacksonem a bubeníkem Garettem Goddardem (Cuts, Colossal Yes). Na jaře 2008 vyšlo CD Magnificent Fiend.

V současnosti intenzivně koncertují, bohužel pouze v Americe a Velké Británii. Pro nové EP natočili cover Paula McCartneyho Wild Life a instrumentálku Black Sangria.

Reklama

Výběr článků

Načítám