Hlavní obsah

V ČR a na Slovensku může začít vysílat nová hudební TV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V České republice a na Slovensku může začít vysílat zcela nová hudební stanice. Bude mít název Revolution TV a její majitel, společnost Help Film, tento týden dostala od české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání licenci pro satelitní vysílání na 12 let. Uvedl to ve středu předseda rady Václav Žák.

Článek

Podle údajů rady bude vysílat přes satelit Astra 1E, čtyřiadvacet hodin denně, v českém a slovenském jazyce. Zaměřena bude na mladé publikum, hodlá spolupracovat s hudebními vydavatelstvími v obou republikách i nezávislými autory. Start stanice plánuje podle údajů rady od 1. ledna 2009.

V Česku již lze přes satelit naladit několik žánrových mutací MTV. Například přes kabelové a satelitní sítě společnosti UPC je možné sledovat nejen základní program MTV Europe, ale také stanice MTV Hits, MTV 2, VH1, VH1 Classic či MTV Dance. Letos v únoru také udělila rada licenci další mutaci MTV, která byla původně pod názvem Adria určena zemím bývalé Jugoslávie; podle této licence může vysílat v Česku, na Slovensku, v Albánii a Bulharsku.

V éteru je také možné naladit českou stanici Óčko, a to od roku 2002. Nyní je možné ji sledovat přes kabelové, satelitní a internetové sítě a také přes nastupující zemské digitální vysílání (označované DVB-T), neboť je jednou ze šesti stanic, které licenci pro DVB-T získaly. Přes kabelovou síť je například přístupný i slovenský interaktivní program Music box.

Společnost Help Film, jejímž jediným majitelem je podle obchodního rejstříku Slovák Ivan Hronec, již v současné době vlastní licenci pro vysílání filmového satelitního programu Film Box. Před měsícem naopak neuspěla u rady se svým projektem erotické televize Erox, pro niž licenci nezískala, i když ucházet se může opět.

Reklama

Výběr článků

Načítám