Hlavní obsah

Nový seriál chce zlomit nechuť Američanů ke snímkům o Iráku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přiblížit americkým divákům realitu života vojáků armády Spojených států v Iráku se pokusí seriál Generation Kill. Jeho scénář je založen na příbězích skutečných příslušníků námořní pěchoty, jimž ani nebyla pozměněna jména, a kteří stále slouží na Blízkém východě. Seriál z produkce HBO se pokusí překonat nezájem Američanů o nepopulární válku, na němž předtím ztroskotalo několik hollywoodských projektů, uvedla agentura Reuters.

Foto: Stringer, Reuters

Na snímku radnice v bagdádské čtvrti Sadr po teroristickém útoku (Ilustrační foto)

Článek

Námětem seriálu Generation Kill byla stejnojmenná kniha novináře Evana Wrighta, jenž popsal invazi Spojených států do Iráku v roce 2003 očima členů prvního průzkumného praporu.

Snaha zaujmout americké obecenstvo snímkem o irácké válce ale podle médií není zrovna dobrý nápad. Jeho autora Davida Simona však prý více trápilo, jaká bude reakce samotných příslušníků americké armády, sloužících v této zemi, kterým byl ještě před premiérou promítnut. Jejich názory ho ale potěšily. "Velmi se mi ulevilo," prohlásil Simon. Vojáci měli navíc u sebe zbraně a věděli, jak je použít, zavtipkoval.

Dosavadní snaha filmařů převést na plátna kin konflikt v Iráku zatím vždy ztroskotala. Důkazem je podle Reuters neúspěch válečných dramat V údolí Elah a Stop-Loss, které u diváků naprosto propadly. Podobně se vedlo i seriálu Over There, s dějem velmi připomínajícím Generation Kill, který rovněž pochází z dílny společnosti HBO.

Reklama

Výběr článků

Načítám