Hlavní obsah

Rádiovka Gavin Rossdale

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Gavin Rossdale (skupiny Bush, Institute) se po čtyřicítce rozhodl, že zahájí sólovou dráhu. S deskou Wanderlust se zařadil do nekonečného deprimujícího zástupu mainstreamových pop-rockerů.

Článek

Dříve se o skupině Bush psávalo jako o rockové skupině ovlivněné stylem grunge (ovšem někteří kritici už od začátku upozorňovali na beznadějnou odvozenost jejich tvorby), dnes už v souvislosti s Rossdalem nelze použít jinou nálepku než prázdný komerční pop-rock.

Deska Wanderlust je bohužel tak mučivě předvídatelná, že po pár vteřinách můžete říkat dopředu, jaký akord přijde. Producenti se snažili zvuk ozvláštnit občasnými elektronickými pimprlaty, to ale vůbec ničemu nepomohlo.

Výsledkem je nezvedený derivát toho horšího od U2 smíchaný s ospalou kytarovkou Briana Adamse. Škoda, Rossdale má slušný rockový chraplák a mohl by znít skvěle, kdyby dokázal složit pořádné písničky.

Gavin Rossdale: Wanderlust, Universal 2008

Reklama

Výběr článků

Načítám