Hlavní obsah

TV: po smrtící sérii Predátor-Komando-Conan uklidní Menšík

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkusíte spočítat mrtvé ve všech filmech s Arnoldem Schwarzeneggerem, které běží o víkendu? Věru je na co se těšit, vždyť na programu jsou snad ta nejslavnější akční béčka, která kdy Hollywood vyplodil: Arnold bude kosit květiny kulometem v Komandu, řezat hlavy v Conanovi a lovit mimozemskou havěť v Predátorovi. K tomu ještě Pravdivé lži. V neděli však utichnou exploze i všechny druhy palných zbraní a divák si může konečně uklidnit nervy s Vladimírem Menšíkem.

Foto: Profimedia.cz

Arnold Schwarzenegger v Barbaru Conanovi

Článek

Víkend s Arnoldem: Predátor, Komando, Barbar Conan, Pravdivé lži

Arnold Schwarzenegger sice není herec v pravém smyslu slova, ale svým způsobem je to génius. Filmy jako Komando a Barbar Conan mají navíc značný komediální potenciál. Vždyť Arnoldovy krkolomné kousky a suché hlášky v akčních řežbách z 80. let se staly kultem.

:. Arnold Schwarzenegger v Komandu foto: Profimedia

V Komandu pobaví romantický úvod, který s nefalšovanou hollywoodskou přiblblostí demonstruje rodinné hodnoty, ale přetvářka dlouho nevydrží, Arnold brzy napne nelidské svaly, popadne dva, tři kulomety a začne to kosit jako zkušený řezník.

Další klasiku Predátor, kde hora svalů ze Štýrska přemůže mimozemšťana, není třeba představovat, nemluvě o Barbaru Conanovi, kde se řežou hlavy ostošest a Arnie řekne za celý film asi dvě věty. Takový je to muž.

(Pá 20:00 Pravdivé lži, Pá 23:00 Predátor, So 22:35 Komando, So 00:35 Barbar Conan - vše na TV Prima)

Ikarův pád

Příval krve zastaví až v neděli večer "hvězda našeho srdce“ Vladimír Menšík, který ve filmu nikdy nikoho nezabil. Ale teď vážně, Menšík v jedné ze svých výjimečně smutných a nádherných rolí hraje hudebníka, který propadl alkoholu. Snaží se starat o svou ženu a syna, ale závislost je stále silnější. Syn otci do poslední chvíle věří a přesvědčí ho, aby se léčil.

:. Vladimír Menšík ve filmu Ikarův pád

Reklama

Výběr článků

Načítám