Hlavní obsah

Osobnosti budou šlapat na kole pro charitu

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Známé osobnosti, mezi kterými vedle vrcholných politiků nebudou chybět například ani olympionici Kateřina Neumannová nebo Martin Doktor, se zapojí v sobotu 5. července na filmovém festivalu v Karlových Varech do tradiční charitativní akce nazvané Oranžové kolo.

Článek

Kolo bude stát od soboty před karlovarským Thermalem po celou dobu filmového festivalu. Minutou šlapání může každý zájemce přispět na jednu ze dvou vybraných neziskových organizací.

Výsledný poměr vyšlapaných bodů určí, jak si mezi sebe dvě organizace - Centrum Paraple a Nadace policistů a hasičů, rozdělí půl miliónu korun věnovaný Nadací ČEZ.

Šek se má předávat v sobotu 12. července ve 13 hodin u Oranžového kola. O přízeň sportovně založených návštěvníků festivalu soutěží letos organizace Centrum Paraple, jenž se zaměřuje na pomoc lidem ochrnutým po poranění míchy. Z výtěžku Oranžového kola hodlá centrum finančně zajistit služby pro své klienty. Jako je například informační a poradenský servis, sociálně rehabilitační a rekondiční programy, sportovní aktivity nebo program podpory pro partnery a rodiče na vozíku a další aktivity.

„Podle statistiky postihne v ČR úraz s poraněním míchy týdně až čtyři osoby. V jediné vteřině se jim od základu změní život a naším cílem je pomáhat těmto lidem vyrovnat s jejich těžkou životní situací a naučit se žít znovu hodnotný život s ohledem na své postižení,“ vysvětluje ředitelka Centra Paraple Alena Kábrtová.

Druhou organizací, která bude usilovat o podporu z Oranžového kola, je Nadace policistů a hasičů - vzájemná pomoc v tísni. Tato organizace se již šest let snaží zabezpečit důstojné životní podmínky lidem, jejichž blízcí z řad policejního či hasičského sboru utrpěli kvůli svému nasazení v povolání zdravotní újmu komplikující jejich další život.

Nadace rovněž pečuje o šest desítek dětí z jednatřiceti neúplných rodin, jejichž otcové, policisté a hasiči, zemřeli při výkonu služby. „Není v našich silách zcela pomoci rodině, která zůstala neúplná nebo kde je otec postižený. Nabízíme jim však pomocnou ruku, finanční podporu při výchově dětí a pro pozůstalé tolik potřebný pocit solidarity a semknutosti,“ konstatoval ředitel nadace Vladimír Šutera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám