Hlavní obsah

Na slovenském festivalu Pohoda se Havel potká s Baezovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalého československého a českého prezidenta Václava Havla čeká za měsíc na trenčínském hudebním festivalu Pohoda setkání s americkou písničkářkou Joan Baezovou i podepisování sbírky svých esejů, kterou vydají organizátoři v edici Pohoda do knihovny. "Snažíme se mu (Havlovi) připravit bohatý program, ale abychom ho úplně nevyčerpali," řekl novinářům ve středu organizátor festivalu Michal Kaščák.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Václav Havel

Článek

Havla se Kaščák snažil pro festival získat několik let. "Pomohlo nám i to, že bude hrát Joan Baezová - protože jsme mu napsali, že ji chceme, a jí jsme napsali, že jeho chceme," poznamenal Kaščák.

Připomněl, že Havel a Baezová se poprvé sešli v červnu 1989 na Bratislavské lyře. Tehdy americká písničkářka z pódia pozdravila tehdejšího disidenta Havla, načež jí pořadatelé vypnuli elektřinu a další vystoupení musela odehrát jen akusticky.

Organizátoři bývalého prezidenta uctí i promítáním filmu Občan Havel či uvedením tří jeho her: Ještě jsme se nedohodli, Audience a Protest.

Fatboy Slim a Richard Müller

K hlavním "tahounům" festivalu má patřit i britský DJ a producent Fatboy Slim či zpěvák Richard Müller, který na Pohodě pokřtí své nové album. Mezi různými žánry nebude chybět ani vážná hudba. Společně vystoupí opera Slovenského národního divadla s londýnskou Royal Choral Society.

Letošní novinkou festivalu bude i adrenalinová atrakce v podobě restaurace zavěšené na jeřábu. Dvanáctý ročník jednoho z největších slovenských hudebních festivalů pod širým nebem se uskuteční od 18. do 19. července na trenčínském letišti.

Reklama

Výběr článků

Načítám