Hlavní obsah

Lionel Richie chce obnovit skupinu Commodores

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Popový zpěvák Lionel Richie chce dát znovu dohromady kapelu Commodores, ve které začal svou muzikantskou kariéru. Skupina, jíž se přezdívalo "černí Beatles", by podle něj měla během následujících dvou let vyrazit na turné.

Článek

Je důležité, aby se kapela dala dohromady, než přijde o další členy, řekl Richie novinářům před svým vystoupením na festivalu Romantic Rhythms, který se v sobotu konal v ostrovním státě Antigua v Karibském moři. Kytarista Commodores Milan Williams zemřel před dvěma lety.

"Měli bychom to radši udělat hned, protože za deset let už to nikoho nebude zajímat," prohlásil osmapadesátiletý Richie, který začal s Commodores vystupovat koncem 60. let jako saxofonista a zpěvák. Commodores se v 70. letech stali jednou z nejpopulárnějších soulových kapel v USA s takovými hity, jako Three Times A Lady či Still.

Richie opustil kapelu v roce 1982 a vydal se na sólovou dráhu. Na špičky hitparád 80. let se dostal s chytlavými songy, jako byly například Endless Love nebo Say You, Say Me.

Reklama

Výběr článků

Načítám