Hlavní obsah

Serj Tankian v Ostravě

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci skupiny System Of A Down se sice nedočkali jejího příjezdu do Česka v dobách největší slávy, ve čtvrtek 5. června ale v ostravské ČEZ Areně vystoupí jejich zpěvák Serj Tankian, pohybující se nyní na sólové dráze.

Článek

Koncert, který začne v 19 hodin, otevře americká rocková formace Fair To Midland, jež se hudebně přibližuje soundu, který světu dali právě System Of A Down.

Tankian představí své první sólové album, loni vydané Elect The Dead.

Nervní rocková hudba se na něm mísí s prvky vážné muziky, v textech se Tankian zaobírá zásadními problémy současného světa, ekologickými i politickými.

„Když jsem loni v létě začal album v Los Angeles nahrávat, neměl jsem ponětí, že vznikne rocková deska. Měl jsem připravené obyčejné písničky složené u piána a akustické kytary, skoro až zasahující do vážné a operní hudby. Jenže najednou tu bylo rockové album,“ říká Tankian.

Kolekce Elect The Dead se stala jednou z nejlepších v loňském roce. Serj Tankian je vedle Toma Morella z kapely Rage Against The Machine také spoluzakladatelem Axis Of Justice (Osa spravedlnosti), neziskové organizace spojující hudebníky, fanoušky a politické organizace prostých lidí v boji za společenskou spravedlnost.

Vstupenka na zítřejší koncert stojí v předprodeji 670 Kč, na místě pak bude za 750 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám