Hlavní obsah

TV tip: hrdinské činy Julie Roberts a Johna Travolty

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U televize si o víkendu užijí příznivci hollywoodských idolů Julie Roberts a Johna Travolty, kteří vystupují ve filmech Erin Brockovich a Okrsek 49. Pro milovníky estrád je tu finále Eurosongu.

Článek

Erin Brockovich

Osm let starý snímek o chudé nevzdělané Američance Erin Brockovichové, která ve svém boji za spravedlnost porazí mocnou arogantní firmu je důkazem, že Steven Soderbergh umí natočit netuctový film.

Zoufalá svobodná matka v něm uprosí právníka Eda Masryho, aby ji zaměstnal jako sekretářku. Díky tomu se dostane k dokumentům svědčícím o nechutných praktikách jedné společnosti, která znečišťuje prostředí chromem a ohrožuje životy lidí v okolí.

Svůj boj, který zpočátku vypadá jako nesmyslný, dotáhne Erin v podáni Julie Roberts do vítězného konce a ještě si přitom prožije románek s motorkářem.

(Erin Brockovich, Nova, So 14:10)

Okrsek 49

John Travolta jako odvážný hasičfoto: Profimedia

Jedna z hrdinských amerických popcornovek, které se hodí pro ospalý sobotní večer, se zaměřila na hasiče a pravé chlapácké přátelství.

Požárník Jack Morrison vždy spoléhá na svého přítele a šéfa Mika Kennedyho. Jednou se ale při zásahu propadne podlahou a zůstane zcela sám. Hlavní roli Jacka Morrisona dostal Joaquin Phoenix a další např. John Travolta, Robert Patrick a Morris Chestnut.

(Okrsek 49, Nova So 20:00)

Eurosong

Tento komik pěstující si image obecního idiota s plastikovou dětskou kytarou na krku bude zástupcem Španělska na Eurosongu.

Česká televize přináší přímý přenos z finále mezinárodní hudební estrády ze Srbska. O vítězi rozhodnou hlasováním diváci. Pro českou adeptku Terezu Kerndlovou ale hlasovat nelze, protože vypadla už v semifinále.

Anketa

O víkendu si nenechám ujít:
Erin Brockovich
62,7 %
Okrsek 49
31,1 %
Eurosong
6,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1307 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám