Hlavní obsah

Digitální televize Z1 chce vysílat od 1. června

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Digitální televize Z1 připravuje start vysílání na začátek června. Zpravodajská stanice bude zřejmě první z nováčků, kteří na základě kompenzační licence začnou vysílat digitálně.

Foto: Archív, Právo

Tváří televize Z1 bude i Martin Severa.

Článek

"Pozemním digitálním vysíláním (DVB-T) si Z1 prostřednictvím set-top-boxů mohou naladit diváci v Praze a středních Čechách, na Brněnsku, Ostravsku a Plzeňsku," uvedla PR manažerka televize Ivana Dubášová.

"Děláme vše pro to, abychom začali vysílat 1. června. Od začátku by nás mohlo pozemní digitální cestou sledovat více než 30% populace v ČR. Z1 bude šířená ale všemi digitálními cestami. Prostřednictvím satelitu, kabelu, IPTV a internetu tak budeme dostupní na celém našem území,“ řekl Martin Mrnka, generální ředitel Z1.

Šíření pozemního digitálního signálu na Brněnsku a Ostravsku bude spuštěno ještě do konce května. „Digitální signál v těchto regionech využijeme před startem našeho vysílání v rámci reklamní kampaně – budeme zde promítat propagační video,“ dodal Mrnka.

Kroc, Dlouhá i Severa

V dubnu televize představila moderátorský tým, ve kterém nechybí známá jména: Vladimír Kroc, Renáta Dlouhá, Martin Severa, Jan Němec, Veronika Sedláčková, Martina Kociánová a další.

Televize tvrdí, že chce přinést na český televizní trh světový standard, na jaký jsou diváci zvyklí např. u slavné americké CNN a Fox News, britské Sky News, německé N24 nebo slovenské TA3.

Zpravodajské studio vybudovala Z1 v pražských Holešovicích, odkud bude téměř 150 reportérů a dalších zaměstnanců vysílat.

„Naše studio je vybaveno nejmodernější technikou francouzské společnosti Dalet. Zároveň se startem vysílání připravujeme spuštění zpravodajského portálu na internetu, který nám umožní informovat o aktuálních událostech také touto cestou,“ doplnil Hanuš Hanslík, ředitel zpravodajství Z1.

Reklama

Související články

Zpravodajská televize Z 1 dostala licenci

Digitální zpravodajsko-publicistická stanice Z 1 získala v úterý od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání takzvanou kompenzační licenci a může vysílat....

Výběr článků

Načítám