Hlavní obsah

Kylie Minogue zahajuje turné

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australská zpěvačka Kylie Minogue vyráží v úterý na světové turné, které nazvala Kylie X2008 a jehož jeden koncert se odbude rovněž v Praze. První vystoupení se uskuteční v Paříži. Následuje zítřejší set zpěvačky v belgických Antverpách, 9. května ve Stuttgartu a 10. ve Frankfurtu nad Mohanem.

Foto: Reuters

Kylie Minogue

Článek

V Praze vystoupí v pondělí 12. května v O2 Areně. Podle Jaroslava Hainzela z pořádající agentury 10:15 nabídne dvouapůlhodinovou show tvořenou dvěma bloky oddělenými patnáctiminutovou přestávkou.

"Na koncertech v rámci KylieX2008 by mělo být použito zatím nejvíce strobo efektů, jakých kdy který umělec na koncertech použil. Pod jejich blesky Kylie několikrát zmizí a znovu se objeví ve futuristických electro róbách. Pódium bude složeno z mnoha výtahů a zdvižných plošin, které dovolí celému týmu se v rámci vystoupení velmi variabilně pohybovat na pódiu i pod ním. Divákům tak zůstane skryta malá podpódiová továrna, která bude obsluhovat celou tuto velkolepou hudební show," dodává Hainzel.

14. května zazpívá Kylie ve Vídni, o dva dny později v Budapešti a odtud zamíří do rumunské Bukurešti. V rámci turné navštíví 33 evropských měst a odehraje 51 koncertů. Pro potřeby turné připravil módní návrhář Jean Paul Gaultier sedm kostýmů, ve kterých bude Kylie koncert absolvovat. Na scéně bude ve společnosti čtrnácti tanečníků a čtyř akrobatů.

Turné za dvacet miliónů dolarů

Příprava celého turné stála dosud dvacet miliónů dolarů, což je největší suma, kterou kdy Kylie pro své koncertní turné použila. Její zatím poslední album se jmenuje X a vyšlo v listopadu 2007.

V roce 2005 musela Kylie Minogue zrušit část koncertního turné ShowGirl a vystoupení na festivalu v Glastonbury, neboť lékařské vyšetření ukázalo, že má nádor prsu. Když se před rokem a půl vyléčila, pozvolna se vrátila na hudební scénu. V nedávném rozhovoru pro časopis Interview zpěvačka řekla: "Chtěla jsem se přesvědčit, jestli jsem schopná jít do studia a začít znovu zpívat. Naštěstí se ukázalo, že zpěv je disciplína, kterou člověk nezapomene. Hned po svém uzdravení jsem natočila několik osobitých písniček."

Reklama

Výběr článků

Načítám