Hlavní obsah

Alanis Morissette v srpnu zazpívá v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadská zpěvačka Alanis Morissette vystoupí 12. srpna v pražském Kongresovém centru. V červnu jí má vyjít nová řadová deska Flavors of Entanglement.

Článek

Alanis Morissette prorazila se svým emotivním folk-pop-rockem v polovině devadesátých let. Dnes je držitelkou sedmi cen Grammy a miláčkem miliónů fanoušků na celém světě.

Po průlomové desce z roku 1995 Jagged Little Pill, která obsahovalo také její největší hit Ironic, následovala alba Supposed Former Infatuation Junkie, MTV Unplugged, Under Rug Swept a So-called Chaos. Po deseti letech se zpěvačka vrátila ke své nejslavnější desce a znovu přezpívala staré písničky z Jagged Little Pill pro projekt Jagged Little Pill Acoustic, což vyvolalo jisté obavy ohledně dostatku nových nápadů a tvůrčích sil.

To by ale měla již brzy napravit opravdu novou řadovou deskou Flavors of Entanglement, která je naplánována na červen. Spoluautorem a producentem je Guy Sigsworth (Björk, Imogen Heap) a album je první studiovou nahrávkou Alanis Morissette po čtyřech letech.

Její záliba v eklekticismu, ať již duchovnímu nebo hudebnímu, na jeji nové dílo přinesla nové zvuky a styly, s kterými seznámila posluchače již na svém nedávném turné s Matchbox Twenty. Na koncertě zazněl i první singl Underneath, který odráží slova Mahátmá Gándhího, že Ty musíš být tou změnou, kterou chceš vidět ve světě.

Alanis Morissette se blýskla také v hereckém světě. Objevila se např. v seriálu Sex ve městě a mnozí si jistě vzpomenou na její ztvárnění Boha v ulítlé filmové satiře Dogma. Aktuálně jí můžete vidět ve filmech The Other Side a Radio Free Albemuth.

Vstupenky za 990 Kč jsou v prodeji v síti Ticketpro, online na www.ticketpro.cz a také na www.ticketportal.cz.

Reklama

Související články

Alanis Morissette bude hrát ve sci-fi filmu

Kanadská zpěvačka Alanis Morissette si zahraje v nízkorozpočtovém sci-fi filmu. Ztvární roli Sylvie, ženy, která se léčí na rakovinu a objevuje se ve vizích...

Výběr článků

Načítám